مقالات, وبلاگ

غارهای نمکی درجهان

غارهای نمکی در جهان

غارهای نمکی در کجای جهان قرار دارند؟

 غارهای نمکی یکی از جذاب ترین زیبایی های دیدنی در جهان هستند. آنها مناظر صخره ای منحصر به فرد و به سرعت در حال تکامل هستند. غارهای نمکی به دلیل حلالیت زیاد و تخریب انسان کمیاب هستند. بیشتر غارهای نمکی در محیط های بیابانی ظاهر می شوند، جایی که توده نمک از انحلال کامل فرار می کند. در این مقاله، ما، غارهای نمک  این تشکل های باستانی را بررسی می کنیم و نحوه تشکیل آنها را کشف می کنیم. در ادامه با ماهمراه باشید.

قیمت انواع نمک دریایی

غارهای نمک طبیعی چگونه تشکیل شدند؟

میلیون ها سال پیش، سطح اقیانوس ها بسیار بالاتر از امروز بود. بیشتر قاره اروپای امروزی زیر آب اقیانوس قرار داشت. برای مثال، این آب اقیانوس در امتداد قوس امروزی کوه‌های کارپات از سیلسیا در لهستان تا دروازه آهن در رومانی در دریای میوسن امتداد داشت. بسیاری از قاره های دیگر نیز زیر آب اقیانوس ها بودند. با این حال، در نتیجه سرد شدن آب و هوا، آب اقیانوس یخ زد و حدود 70 متر کاهش یافت. این ریزش آب اقیانوس، مخازن بسته بسیاری را با انبوهی از نمک در سراسر جهان ایجاد کرد.

غار نمک حدود 14 میلیون سال پیش، رسوبات نمک در شرایط آب و هوایی خنک تشکیل شد. رسوباتی که هنوز روی سطوح بودند، زیر لایه های زمین رفتند. این حرکات ناشی از بارش آهسته همراه با تبخیر شدید آب باقیمانده اقیانوس ناشی از آب و هوای خشک و سرد بود. تبخیر پیشرونده همراه با فرونشست بسترهای اقیانوسی و فرسایش بخش‌های ساحلی حوضه منجر به تامین ترکیبات آلی بیشتری به حوضه همراه با آب‌های اقیانوس شد که در نتیجه سنگ‌ها و مواد معدنی جامد زیادی در داخل حوضه رسوب کردند. تخت های نمک موجود از آنجایی که مسیرهای آب اقیانوس به اعماق خشکی ها می رفت، آنها خلیج ها و تالاب های باریک و عمیق را تشکیل داده بودند.

فروش نمک شیلاتی

نحوه شکل گیری غارنمک

حرکات سنگ‌ها ناشی از حرکات تکتونیکی به شکل‌گیری سیستم‌های غار نمکی کمک کرد یا رسوبات نمک موجود را عمیق‌تر کرد و لایه‌هایی از سنگ و خاک را برید. غارهای نمکی نیز می توانند ساخته دست بشر باشند. آنها را می توان به سادگی با آب حل کرد، بدون نیاز به اسیدیته مانند تولید غارهای محلول در سنگ های کربناته. به غیر از غارهای نمکی که دائمی هستند زیرا سنگ ها دارای مواد معدنی دیگری هستند که از نمک قوی تر هستند، آنها همچنین می توانند روزها یا هفته ها پس از باران رشد کنند. غار آب باران با نفوذ به سنگ، آن را اشباع می کند و در عرض یک ماه قطره های بزرگی تشکیل می شود. روند را می توان عملا مشاهده کرد. نمک به شکل مکعب متبلور می شود و کریستال های مکعبی از آب نمک ها خارج می شوند و سیستم های غار نمک را ایجاد می کنند. به این غارها غار محلول نیز می گویند. آنها بیشتر از انواع دیگر غارها یافت می شوند. چنین غارهایی در سنگ های محلول تشکیل می شوند. بیشتر در سنگ آهک وجود دارد، اما می تواند در سنگ های دیگر از جمله گچ، دولومیت، مرمر و البته نمک نیز تشکیل شود. لایه‌های سنگ توسط اسید طبیعی در آب‌های زیرزمینی یا باران که از بسترهای خاک، تخت‌ها، گسل‌ها، درزه‌ها و شکاف‌ها نفوذ می‌کنند، حل می‌شوند. با گذشت زمان شکاف ها بزرگ می شوند و به غارها و سیستم های غار تبدیل می شوند.

معدن نمک اسپلئوژنز فرآیند تشکیل و رشد غار است که می تواند میلیون ها سال طول بکشد تا تکمیل شود. غارها را می توان در اندازه های مختلف یافت و بر اساس فرآیندهای زمین شناسی مختلف شکل گرفته اند. فرآيندهاي شيميايي، فرسايش آب، نيروهاي زمين ساختي، ميكروارگانيسم ها، فشار و اثرات جوي همگي مي توانند دخيل باشند. رسوبات غار را می توان برای محاسبه مقیاس زمانی فرآیندهای زمین شناسی که بر غارهای امروزی شکل گرفته و بر غارهای امروزی تأثیر گذاشت، با استفاده از تکنیک های تاریخ گذاری ایزوتوپی استفاده کرد.

قیمت نمک صنایع غذایی

انواع غارهای نمک طبیعی در جهان

غارهای نمک طبیعی در جهان غار ملخام، اسرائیل نمک تولید می کند غار ملخام که در زیر کوه سدوم کشف شد، طولانی ترین غار نمکی جهان است. نزدیک به 10 کیلومتر زیر کوه سدوم کشیده شده و به گوشه جنوب غربی دریای مرده مجاور می ریزد. قدمت آن 7000 سال تخمین زده می شود. افرادی که در سال 2018 غار مالچم را کشف کردند، 10 روز را صرف نقشه برداری از غار کردند. دومین اکسپدیشن 10 روزه در سال جاری با 80 جاسوس داخلی و بین المللی اندازه گیری و نقشه برداری غار را با لیزر به پایان رساند و طول آن را بیش از 10 کیلومتر تعیین کرد. کوه سدوم در اسرائیل اساساً یک بلوک نمکی بزرگ است که توسط یک لایه نازک اما انعطاف‌پذیر از سنگ پوشیده شده است. بنابراین هنگامی که باران نادر بیابانی راه خود را از طریق شکاف های سنگ کلاهک پیدا می کند، نمک را حل می کند و غارهای کوچکی را تشکیل می دهد که به سمت دریای مرده می ریزند. بخش بزرگی از فضای داخلی غار را گرد و غبار ریز پوشانده است که از صحرا به داخل می‌وزد. تخته های عظیم نمک، برخی کهربایی رنگ از گرد و غبار و مواد معدنی، در شکل های چشمگیر بیرون آمده اند. غار N3، قشم، ایران کارخانه نمک غار نمکی N3 دومین غار نمکی جهان است. مملو از مجسمه‌های نمکی شکننده، رودخانه‌های نمکی، و مگادوم‌های بزرگ نمکی است. اگرچه غار به سرعت تغییر می کند، اما به طور کلی برای کاشفان امن است. غار تمایل دارد برای مدت طولانی، اغلب سال‌ها، نسبتاً خشک و پایدار بماند، قبل از اینکه باران‌های ناگهانی باعث سیل ناگهانی و متعاقب آن خوردگی نمک شود.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *